Verenigingen

KNCV in het kort, april 2018

KNCV |
Carrière & Opleiding

Wowa Stroek van de Universiteit van Amsterdam heeft de Jong KNCV Posterwedstrijd gewonnen. Hij wist de jury het best te overtuigen met zijn poster en enthousiaste presentatie.

Stephan Falcao Ferreira en Brendan Horst, beide ook van de UvA, sleepten de tweede en derde prijs in de wacht. De publieksprijs ging naar Mark Slagter van de Universiteit Utrecht.

Kitty Nijmeijer, hoogleraar membraantechnologie aan de TU Eindhoven, heeft op 21 maart de KIVI Academic Society Award ontvangen. Nijmeijer krijgt de prijs vanwege haar belangrijke onderzoek en de aantrekkelijke manier waarop ze de verbinding maakt tussen chemie en de maatschappij.

De KNCV is nog steeds op zoek naar kandidaten voor de Gouden Medaille! Ken je een talentvolle onderzoeker van onder de 40 jaar die origineel en interessant onderzoek doet en deze grote eer verdient? Nomineer die dan via kncv@kncv.nl.

Zelf een nieuwtje voor de rubriek ‘KNCV in het kort’? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl!

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven