Verenigingen

KNCV in het kort, augustus 2018

Renée Moezelaar |
Carrière & Opleiding

Bij het augustusnummer van C2W vind je als KNCV-lid het jaarverslag 2017. Hierin staat een overzicht van alle activiteiten van het afgelopen jaar. Wil je het online bekijken? Dat kan op www.kncv.nl/jaarverslagen. Hier vind je ook het financiële jaarverslag van 2017.

Albert Heck, hoogleraar biomoleculaire massaspectrometrie en proteomics aan de Universiteit Utrecht, ontvangt deze zomer twee prestigieuze internationale prijzen. Hij wint de Sir Hans Krebs Medal en de Thomson Medal Award voor zijn werk in de biochemie en de massaspectrometrie. Heck is ook een van de sprekers op de Avond van de Chemie, kaartjes zijn te koop via www.kncv.nl/avdc.

Sietse Dijt van het Maartenscollege in Haren (Groningen) heeft de Nationale Scheikundeolympiade 2018 gewonnen. De leerling uit 6 vwo versloeg negentien andere finalisten en mocht met de rest van de top vier (Mees Hendriks, Daan Hoogers en Marieke Visscher) gaan strijden op de internationale chemie­olympiade in Praag en Bratislava, waar hij zilver haalde.

Zelf een nieuwtje voor de rubriek ‘KNCV in het kort’? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl!

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven