Verenigingen

KNCV in het kort, december 2018

Renée Moezelaar |
Carrière & Opleiding

Wendy Sanders, scheikundedocent van het Heerbeeck College in Best, heeft de KNCV Onderwijsprijs 2018 gewonnen.

De onderscheiding werd op 3 november uitgereikt tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie in Zeist. Volgens de jury onderscheidt Sanders zich door haar heldere visie op het onderwijs en de passie en toewijding voor haar leerlingen.

Een aantal KNCV-leden heeft een subsidie van NWO ontvangen in de vorm van TOP- en ECHO-beurzen. Hermen Overkleeft, Universiteit Leiden, Dirk Slotboom, Rijksuniversiteit Groningen, Thomas Jansen, Rijksuniversiteit Groningen, en Huub de Groot, Universiteit Leiden, mogen met hun TOP-beurs hun innovatieve onderzoekslijnen uitbreiden. De ECHO subsidies om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken gaan onder meer naar Luc Brunsveld, TU Eindhoven, en Ingrid Dijkgraaf, Universiteit Maastricht.

Zelf een nieuwtje voor de rubriek ‘KNCV in het kort’? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven