Verenigingen

KNCV op CHAINS

KNCV |
Carrière & Opleiding

KNCV ruim vertegenwoordigd op grootste chemiecongres.

Over een kleine maand gaat het grootste chemiecongres van Ne­der­land weer van start. Naast sprekers als Jillian Buriak, Jane Clarke en Clare Grey is ook de KNCV aanwezig op CHAINS 2016, van 6 tot en met 8 december. Onze carrièrecoaches zijn te vinden op de carrièremarkt en ook staat de KNCV-stand weer in de Meierij-foyer. Op de plenaire dag kun je bovendien een van de twee KNCV-focussessies volgen. Peter van Tilburg van Enzypep zit een sessie voor over chemisch ondernemerschap. En hoogleraar Jeroen Cornelissen van de Universiteit Twente leidt de sessie over scheikundeonderwijs in Nederland.

Tijdens CHAINS vindt de finale plaats van de KNCV Fotocompetitie. Afgelopen zomer stuurden tientallen leden foto’s in met het thema ‘Chemistry Unchained’. De tien mooiste foto’s stellen we ten toon nabij de KNCV-stand, waar de bezoekers kunnen stemmen. De maker van de foto met de meeste stemmen neemt uiteindelijk de prijs van € 500 mee naar huis.

Gouden Medaille

Op woensdag 7 december reikt KNCV-voorzitter Floris Rutjes de KNCV Gouden Medaille uit aan Syuzanna Harutyunyan. Zij krijgt de prijs voor haar werk aan nieuwe katalysemethodes en concepten in asymmetrische synthese. Ook verzorgt ze een plenaire lezing waarin iedereen kan horen hoe interessant haar werk is.

Tot slot kun je na een hele dag kennis absorberen en netwerken op dinsdag- of woensdagavond nog even ontspannen bij de inmiddels legendarische KNCV-pubquiz. Strijd in teams van vijf om de felbegeerde titel pubquizkampioen van CHAINS 2016. 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven