Verenigingen

KNCV start cursus zij-instromers

Carolien Terlien |
Carrière & Opleiding

In 2019 start de KNCV, samen met Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht, met een introductiecursus voor potentieel geïnteresseerde zij-instromers voor het scheikundeonderwijs.

Het lerarentekort op middelbare scholen is groot. De komende jaren gaan veel zittende leraren met pensioen en neemt het tekort daarom naar verwachting nog verder toe. Ook voor de KNCV is het lerarentekort een belangrijk aandachtspunt, daarom heeft de vereniging besloten zich actief in te zetten.

Ambassadeurs

Met een voorlichtingscursus wil de KNCV op een laagdrempelige manier aan mogelijk geïnteresseerde zij-instromers laten zien welke stappen je moet nemen om scheikundedocent te worden, parttime of fulltime, of het bij je past, maar vooral hoe leuk het is om voor de klas te staan en je kennis te delen. En, hoe waardevol het is: er zijn namelijk geen betere ambassadeurs voor ons vakgebied dan goede scheikundeleraren.

De voorlichting over de cursus gaat binnenkort van start. Houd de website van de KNCV in de gaten voor nadere informatie. 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven