Verenigingen

Meet & Greet

KNCV |
Anorganische chemie, Carrière & Opleiding

De Meet & Greet staat dit jaar in het teken van chemisch erfgoed.

Woensdag 4 juli staat alweer de vijfde editie gepland van de jaarlijkse Meet & Greet met de secties. Dit keer op een bijzondere locatie: het 18de-eeuwse Teylers Museum in Haarlem. Deze middag kroont de KNCV, samen met de Chemie Historische Groep, de Ovale Zaal van het museum (zie foto) namelijk tot het eerste ‘Nationaal Chemisch Erfgoed’ van Nederland. Een speciaal hiervoor ontworpen plaquette wordt officieel onthuld en daarmee behoort de Ovale Zaal voortaan tot het nationaal chemisch erfgoed.

Lezingen

Twee lezingen gaan in op de bijzondere rol die de Ovale Zaal heeft gespeeld bij de introductie van de moderne chemie in Nederland. De inbreng van Martinus van Marum, de eerste directeur van Teylers Museum, was daarbij cruciaal. Zijn onderzoek naar chemische processen met de grote elektriseermachine in de Ovale Zaal vormde belangrijk bewijs voor de toen nieuwe theorie van Lavoisier.

Na afloop van de Meet & Greet vindt de KNCV Algemene Ledenvergadering plaats. Tijdens de ALV presenteert onderzoeksbureau Noordam & De Vries de resultaten van het ledenonderzoek van de KNCV, dat het dit voorjaar uitvoerde.

We sluiten de middag af met een borrel en een buffet, waarbij er volop ruimte is om kennis te maken met de verschillende secties en hun leden. Deelname aan de Meet & Greet is gratis, graag wel even van tevoren aanmelden bij Frans Koeman, fkoeman@kncv.nl. 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven