Verenigingen

Nieuwe penningmeester NBV

NBV |
Beleid & Bedrijfsvoering, Carrière & Opleiding

Sinds 22 mei maakt Loes Bevers deel uit van het bestuur van de NBV.

Tijdens de Nederlandse Biotechnologie Con­ferentie (NBC-18) is Loes Bevers aangesteld als penningmeester. Zij volgt daarmee Denise Jacobs op, die na vier jaar haar werkzaamheden bij de NBV heeft beëindigd. 

Na de afronding van haar master biochemistry in Utrecht (cum laude) en een post-master in biotechnologie in Delft begon Loes aan haar PhD. Ook die rondde zij cum laude af en zo verwierf ze een aanstelling als postdoc op de Technische Universiteit Delft. Daarna voltooide ze nog twee postdocs, bij het Children’s Hospital Oakland Research Institute en bij UC Berkeley. Uiteindelijk kwam ze in 2011 bij DSM terecht, waar ze momenteel werkt als scientist applied biochemistry.

Passie

Wat motiveert Loes? ‘Ik wil begrijpen hoe iets werkt. Dat is mijn passie en dat is ook waarom ik onderzoek zo leuk vind. Of dat heel fundamenteel onderzoek is, of juist heel toegepast maakt voor mij niet zoveel uit. Momenteel zit ik meer in de toegepaste hoek door het verbeteren van bierprocessen. Kennis ontwikkelen die er nu nog niet is, drijft mij enorm.’

Tijdens haar bestuursperiode zou Loes graag de zichtbaarheid van de NBV willen vergroten. ‘In bepaalde groepen is de NBV al zeer bekend, maar op andere vlakken nog wat minder. Aangezien het bestuur voor een periode van vier jaar is, kan ik mij rustig oriënteren op hoe ik een verdere bijdrage zou kunnen leveren.’ 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven