Verenigingen

NVBMB-prijswinnaar 2018

NVBMB |
Carrière & Opleiding

Tineke Lenstra is verkozen tot de meest veelbelovende jonge biochemische/moleculair biologische onderzoeker. Zij ontvangt de NVBMB-prijs 2018.

Lenstra ontving een persoonlijke TOPtalent-subsidie van NWO in 2008 om promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht uit te voeren. Ze behaalde haar doctorsgraad cum laude in 2012 en ging vervolgens naar The National Insti­tutes of Health in de VS als postdoctoraal onderzoeker, waarbij ze ondersteund werd door persoonlijke subsidies van de European Molecular Biology Organi­zation (EMBO long-term fellowship) en van het Ko­ningin Wilhelmina Fonds (KWF).

In 2016 kwam Lenstra terug naar Nederland als junior groepsleider bij het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Onder­steund door een ERC starting grant bestudeert Lenstra nu de dynamiek en regulatie van transcriptie in levende cellen. Ze beoogt hierbij met name het fenomeen van transcriptional bursts, waarbij RNA discontinu wordt geproduceerd, op te helderen.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven