Verenigingen

Opfriscursus presenteren

KNCV |
Carrière & Opleiding

Geef je presentaties een boost met KNCV Academy.

Begint het publiek in de ogen te wrijven of gapen tijdens de presentaties van je onderzoek? Dan wordt het hoog tijd voor een opfriscursus presenteren! Op donderdag 26 april geeft de KNCV Academy de workshop ‘Hoe verbeter ik mijn presen­tatie(vaardigheden)’ in het Coachhuis in Utrecht. Meld je direct aan op www.kncv.nl/kncv-academy, want zoals trainer Hans van de Water zegt: ‘Life is too short for bad presentations.’

Presenteren kan leuk zijn

De workshop is bedoeld voor studenten en onderzoekers aan hogescholen, universiteiten en in het bedrijfsleven die hun presentaties willen opfrissen. Je leert om je onderzoek op een heldere en overtuigende manier te presenteren, afgestemd op de doelgroep. Met tips, praktische oefeningen en inspirerende cases ga je vervolgens zelf aan de slag met je eigen onderzoek.

Met een paar simpele stappen kun je al een flinke slag maken en leer je dat presenteren ook leuk kan zijn. Uiteindelijk presenteren alle deelnemers hun eigen onderzoek in één minuut. Tijdens deze presentaties krijg je bovendien feedback, zodat je weet wat voor jou belangrijke verbeterpunten zijn. 

Programma voorjaar

Dit voorjaar staan de volgende workshops van de KNCV Academy gepland:

Kijk voor meer informatie over deze workshops en inschrijven op www.kncv.nl/kncv-academy.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven