Verenigingen

Schrijven met impact

Carolien Terlien |
Carrière & Opleiding

Op 14 december geeft de KNCV Academy een nieuwe workshop over het schrijven van journalistieke artikelen over wetenschappelijk onderzoek.

Vind je het belangrijk dat je onderzoeks­resultaten onder de aandacht komen van een niet-wetenschappelijk publiek, journalisten en andere opiniemakers? Dan moet je jouw onderzoek kunnen omzetten naar een journalistiek artikel. Maar hoe pak je dat aan? Hoe breng je je boodschap correct over het voetlicht en houd je het toch kernachtig?

Leesbaar

Het valt nog niet mee om een complex onderwerp te vertalen naar een toegankelijk en aantrekkelijk leesbaar artikel. De KNCV Academy workshop ‘Hoe schrijf ik een journalistiek artikel met impact’ op 14 december in Utrecht, helpt je bij populair-wetenschappelijk schrijven. In drie uur tijd schrijf je een conceptartikel gericht op publicatie op internet.

In de workshop onderzoek je wat de verschillen zijn tussen een wetenschappelijk en een journalistiek artikel. Vervolgens stel je vast welke boodschap je wilt overdragen en ga je van start. Ook leer je creatief en beeldend schrijven.

In deze workshop van Hakuna Matata science & media ga je echt aan de slag met jouw onderzoek, zodat je na afloop naar huis kan met een eerste versie van jouw artikel. 

Meer informatie

KNCV Academy – Hoe schrijf ik een journalistiek artikel met impact.

Donderdag 14 december, 17.30-21.30 uur

Coachhuis Nieuwegracht, Utrecht

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven