Verenigingen

Terugblik op NBC-18

NBC |
(Bio)procestechnologie, Agrifood, Carrière & Opleiding, Microbiologie

Op 22 mei 2018 vond de 18de editie plaats van de Nederlandse Biotechnologie Conferentie in het Akoesticum in Ede. Enkele hoogtepunten lichten wij uit in dit artikel.

Tijdens de 18de editie van de Nederlandse Biotechnologie Con­ferentie in het Akoesticum in Ede kwamen meer dan 150 biotechnologen bij elkaar om elkaar te informeren en inspireren. Wat was er zoal te doen?

Keynotes

Tijdens NBC-18 beklimmen jaarlijks drie sprekers het hoofdpodium voor een keynotelezing. Dit jaar kende dit gezelschap zowel nationale als internationale gasten: Véronique de Bruijn (Photanol), Nicholas Turner (University of Manchester) en Mark Lynas (auteur/journalist/environmentalist).

Daarnaast beklom het iGEM-team van 2017 van de Technische Universiteit Delft de bühne. De teamleden spraken over hun ervaringen en over het onderzoek, waarmee zij maar liefst negen prijzen binnensleepten, waaronder de Grand Prize.

Parallelsessies

Naast het hoofdpodium vonden nog acht parallelsessies plaats over cel- en fermentatietechnologie, groene biotechnologie, maatschappelijke aspecten van de biotechnologie, microbiële systeembiologie en synthetische biologie, microbiële fysiologie, productisolatie- en zuivering, toegepaste biokatalyse en Young NBV. Tijdens die parallelsessies gingen sprekers dieper in op de ontwikkelingen van het vakgebied en werden contacten uitgewisseld.

Graag bedanken wij alle aanwezige bezoekers en zien wij jullie weer volgend jaar. 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven