Verenigingen

Avond van de chemie: live in Nerdland.

KNCV | vrijdag 10 mei 2019

Op 3 oktober presenteert Lieven Scheire in theater Odeon in Zwolle de vierde editie van de Avond van de Chemie.

Lieven Scheire is een Vlaamse comedian, fysicus en science communicator: op het podium en op tv in het Nederlands en in het Engels. Hij is bekend van programma’s als Scheire & De Schepping, De Schuur van Scheire, Kan Iedereen nog Volgen en Team Scheire. Op de Nederlandse tv is hij vooral bekend van Rare jongens, Proefkonijnen en RTL Late Night.

In Team Scheire schakelt Lieven de hulp in van een team van ingenieurs, ontwerpers, wetenschappers en programmeurs, ook bekend als ‘de makers’. Samen bedenken ze creatieve oplossingen voor mensen die omwille van een beperking niet ten volle van het leven kunnen genieten.

‘Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege over DNA’ - Algemeen Dagblad (NL)*****

Live

Behalve op tv kun je Lieven ook live aan het werk zien. Sinds 2018 tourt hij namelijk in België en Nederland met zijn show ‘Live in Nerdland: DNA’. Tijdens de Avond van de Chemie brengt hij een deel hiervan ten gehoren. De show gaat over de razendsnelle ontwikkelingen in de wetenschap en de technologie, zoals DNA en de toekomst van menselijke genetica. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort tot ons dagelijks leven toe te treden? Lieven zoekt het uit en vertelt je er alles over. Met zijn enthou­siasme neemt hij je mee door een wonderlijke wereld vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

Frank Sekeris


Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kncv.nl/avondvandechemie.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!