Verenigingen

Beurzen voor internationale stages

NVBMB | vrijdag 26 januari 2018

De Nora Baart Stichting (NBS) geeft toelages voor een stage in het buitenland.

Opnieuw krijgen twee studenten een beurs. Esther van Woudenbergh (rechts op de foto), masterstudente Infection and Immunity aan de Universiteit Utrecht, gaat naar het Ragon-instituut in Cambridge, Massachusetts om antilichamen te optimaliseren zodat ze cellulaire cytotoxiciteit induceren tegen HIV-geïnfecteerde cellen. Helene Jahn (links), masterstudente Molecular and Cellular Life Sciences aan de Universiteit Utrecht, gaat naar het Weill Cornell Medical College, Department of Biochemistry in New York. Helene gaat de flippase activiteit van het mitochondriale spanningsafhankelijke ionkanaal bestuderen.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!