Verenigingen

Beurzen voor internationale stages

NVBMB | maandag 23 januari 2017

De Nora Baart Stichting heeft in de afgelopen twee kwartalen toelages voor een stage in het buitenland verstrekt aan drie studenten.

Marie Depuydt (Bio-Pharmaceutical Sciences, Leiden Universiteit) gaat naar Harvard Medical School in Boston (USA) om meer begrip te krijgen over de invloed van interleukine-23 op pathogene T-cellen en het vetmetabolisme bij artherosclerose. Pieter Langerhorst (Molecular and Cellular Life Sciences, Utrecht Universiteit) gaat naar het Institute of Molecular Life Sciences van de Universiteit van Zürich (Zwitserland), en ook naar de ETH in die stad, om de genotypische invloed op het fenotype van borstkanker op te helderen. Robin Veenstra (Biomedical Sciences, Leiden Universiteit) gaat naar het Boyer Center for Molecular Medicine van Yale University in New Haven (USA) om het gebruik van bacteriële effectoreiwitten voor de studie van virus-gastheer interacties van positieve-streng RNA virussen aan te tonen.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!