Verenigingen

Beurzen voor internationale stages

NVBMB | donderdag 19 september 2019

De Nora Baart Stichting (NBS) heeft toelages voor een stage in het buitenland verstrekt aan drie studenten.

Maren Pfirrmann, master molecular mechanisms of disease, Radboud Universiteit, gaat naar het Telethon Kids Institute in Nedlands, Australië, om te werken aan immunotherapie in de context van een chirurgische ingreep bij kanker.

Nienke Prins, master life science & technology, Universiteit Leiden, gaat aan de University of Technology in Sydney, Australië, op zoek naar nieuwe moleculaire targets om de filamentatie van pathogene bacteriën te remmen.

Jaël Copier, master biology of disease, Universiteit Utrecht, gaat naar het Imperial College London om, met scanning ion-conductance-microscopie, de rol van calcium bij aritmogene cardiomyopathie te ontrafelen.

Kijk voor meer details over een NBS-aanvraag op de NVBMB-website.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!