Verenigingen

Biotechnologie in voedsel: zegen of vloek?

NBV | donderdag 9 mei 2019

Rosanne Hertzberger spreekt op NBC-19.

De derde keynotespreker van de Nederlandse Biotechnologie Conferentie (NBC-19) is Rosanne Hertzberger. Ze deed als postdoc onderzoek bij de afdeling moleculaire microbiologie van Washington University (St. Louis, Missouri, VS) en promotieonderzoek bij de Universiteit van Amsterdam en NIZO Food Research. Naast microbioloog is ze ook auteur en columnist. Zo schrijft zij wekelijks een column in NRC Handelsblad en in nrc.next en bracht zij een boek uit: Ode aan de E-nummers. Eerder schreef ze voor Leids Universitair Weekblad Mare. Op de NBC-19 spreekt ze over de invloed van biotechnologie op voedsel.

Misleiden

Biotechnologie is een zegen voor onze voedselproductie, -verwerking, -kwaliteit en -veiligheid. Gelijktijdig biedt het voedselproducenten en -handelaren ook de mogelijkheid om ingrediënten te verbergen, labels op te schonen (niet producten) en de consumenten te misleiden. Hertzberger laat verschillende voorbeelden van die gecombineerde effecten zien en neemt daarin het standpunt van de consument. Waarom vertrouwen wij voedingswetenschappen niet? En waarom houden we niet van ingenieurs in de keuken?


Registreer je nu voor NBC-19 via www.nbv.kncv.nl/nbc-19.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!