Verenigingen

Carbon Masterdag 2017

KNCV | maandag 23 januari 2017

Ontdek de Carbon Masterdag 2017 van de KNCV.

Op de Carbon Masterdag presenteren moleculair-ge-oriënteerde masteropleiding-en zich aan hbo en wo studenten op een gezamenlijke plek. Al meer dan 24 masteropleidingen hebben zich op dit moment aangemeld voor de opleidingenmarkt. Op deze markt kunnen bachelorstudenten verhalen horen van ervaringsdeskundigen en vragen stellen over de masters. Allerlei soorten masters zullen zich presenteren, van organische chemie en nanotechnologie tot life science en lerarenopleidingen.

Motivatiebrief

Naast het bezoeken van de markt kun je er verschillende lezingen volgen. Deze lezingen gaan over onderwerpen waar je als aankomend masterstudent tegenaan loopt, bijvoorbeeld of je je onderzoek in het buitenland wilt gaan doen en hoe je een motivatiebrief moet schrijven. Ook kun je meer horen over de overgang van hbo naar een wo-master en wat het verschil is tussen de verschillende afstudeerrichtingen. 

Inschrijven

Inschrijven voor de Carbon Masterdag kan op masterdag.kncv.nl. Inschrijven is gratis. Voor 5 euro kun je er wel een diner bij reserveren. Op de website kun je ook zien welke opleidingen aanwezig zijn en wat het lezingenprogramma is.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!