Verenigingen

Carbon Masterdag goed bezocht

KNCV | vrijdag 15 maart 2019

De KNCV kijkt terug op een geslaagde editie van de Carbon Masterdag.

Bijna tweehonderd studenten bezochten op 18 januari de jaarlijkse Carbon Master­dag op de Uithof in Utrecht. De studenten struinden over de opleidingenmarkt, praatten met opleidingscoördinatoren en ervaringsdeskundigen en probeerden zo een beter beeld te krijgen van welke masteropleiding ze willen gaan volgen. Dit jaar konden de bezoekers meer leren over maar liefst 28 masteropleidingen vanuit heel Nederland: van Groningen tot Maastricht en van Delft tot Enschede. Er waren zelfs enkele hbo-masters aanwezig om zich te presenteren.

Lezingen

Naast de opleidingenmarkt konden de bezoekers zich ook laten informeren over uiteenlopende onderwerpen bij een van de lezingen. KNCV-carrièrecoach Maaike Taconis vertelde over Netwerken via LinkedIn, Graeme Blake van de Rijksuniversiteit Groningen leerde zijn luisteraars meer over motivatiebrieven schrijven en Luc Smulders en Patrick van Vliet deelden hun ervaringen met onderzoek doen in het buitenland.

Weet jij ook nog niet welke masteropleiding je wil gaan volgen? De volgende Carbon Masterdag vindt plaats in januari 2020.


Kijk voor meer informatie op masterdag.kncv.nl

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!