Verenigingen

Chemistry Career Nights geslaagd

KNCV | donderdag 3 juni 2021

De KNCV en KVCV kijken terug op twee geslaagde Chemistry Career Nights

De eerste avond (20 april) richtte zich op academische carrières. Leana Travaglini, (Wiley-VCH) vertelde over het publicatieproces na het indienen van een manuscript. Daarna volgde een duo-presentatie van professoren Richard Hoogenboom (UGent) en Timothy Noël (UvA), over de mogelijkheden, obstakels en keuzes gedurende hun carrière in Vlaanderen en Nederland. Een verschil dat hier naar voren kwam is dat Nederlandse universiteiten een behoorlijk informeel karakter hebben in vergelijking met die in Vlaanderen.

De tweede avond (28 april, zie foto) focuste op carrières chemiebreed, afgetrapt door Sebastiaan Loriaux (Checkmark Labrecruitment) met een lezing over de Do’s en Don’ts van solliciteren. In een paneldiscussie vertelden Gert Smans (Evonik), Ellen de Brabander (PepsiCo), Joris Berding (Hogeschool Rotterdam), Jacotte Brokken (freelance storyteller) en Paul van der Heijden (MatureDevelopment) over hun carrièrepad. Allen lieten weten dat je vooral vol moet houden als je iets wilt bereiken.

Jesse van Groenigen, KNCV-bestuurslid Communicatie

Kijk de eerste avond terug via tinyurl.com/ccn2021

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!