Verenigingen

De beste posters bekroond

KNCV | woensdag 10 april 2019

Dieuwertje Modder heeft jaarlijkse Jong KNCV Posterwedstrijd gewonnen.

Op 7 maart hield Jong KNCV in samenwerking met Stichting PAC weer de jaarlijkse Jong KNCV Posterwedstrijd tijdens het PAC-symposium, dat dit keer in Amsterdam plaatsvond. Dit jaar ging de winst naar Dieuwertje Modder, masterstudent aan de Universiteit van Amsterdam.

Een vierkoppige vakjury bestaande uit Fons Janssen (Jong KNCV), Erwin Boutsma (Bèta Publishers), Romano Orru (Vrije Universiteit Amsterdam) en Tiddo Mooibroek (Univer­siteit van Amsterdam) had een lastige taak, maar bekroonde uiteindelijk de poster van Modder met de eerste prijs.

Fraai verzorgd

De jury was voornamelijk onder de indruk van Modders fraai verzorgde poster, het begrip van de materie en haar natuurlijke manier van presenteren. Zij wint daarmee € 500 en eeuwige roem. Maarten Stam (tweede prijs), Ryoji Yoshisada (derde prijs) namen de overige prijzen mee naar huis. Stam was tevens de publieksfavoriet.

De Jong KNCV Poster­wed­strijd vindt sinds 1999 al plaats bij het PAC-symposium, een jaarlijks terugkerend symposium georganiseerd door studenten van studieverenigingen uit Leiden, Amsterdam en Utrecht. Het thema van het symposium dit jaar was Back to the Future.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!