Verenigingen

De KNCV zoekt... De Slimste Scheikundige

KNCV | vrijdag 26 januari 2018

In 2018 pakt de KNCV groots uit ter ere van haar 115-jarig bestaan.

In 1903 is de KNCV opgericht. Dat betekent dat zij in 2018 haar 115-jarig bestaan viert. Tijdens het 120-jarig bestaan in 2023 pakt de KNCV groots uit, onder meer door de World Chemistry Conference van IUPAC binnen te halen. Maar ook komend lustrum willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat besloten is om op zoek te gaan naar De Slimste Scheikundige.

De Slimste Scheikundige is degene die uit de gehele breedte van de chemie en life sciences tijdens de Nationale Finale de meeste punten weet te verzamelen. De Nationale Finale vindt plaats tijdens de Avond van de Chemie 2018 op 9 oktober in Diligentia, Den Haag.

Regiowinnaar

Om de winnaar te vinden moet eerst de zoektocht van start. Die start met zes regionale voorrondes in Leiden, Terneuzen, Groningen, Geleen, Enschede en Oss. Deelnemen kan individueel of in teamverband (een tot vijf personen). Na enkele rondes spelen de beste twee partijen tegen elkaar in de finale. Uiteindelijk leidt dit tot één regiowinnaar.

De regiowinnaar plaatst zich automatisch als finalist voor de Nationale Finale tijdens de Avond van de Chemie 2018. In Den Haag zullen de zes finalisten op het podium van Diligentia de strijd met elkaar aan gaan voor de ultieme titel De Slimste Scheikundige van Nederland. 

Blijf op de hoogte via dss.kncv.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!