Verenigingen

De theoretische kant van chemie

| donderdag 6 februari 2020

Op 25 maart 2020 vindt het tweede sympo­sium van de sectie Computationale & Theoretische Chemie (CTC) plaats in Leiden.

Na een succesvolle start met een overweldigende opkomst bij het kick-offsymposium aan de Vrije Universiteit Amsterdam vorig jaar, wordt de traditie ingezet om als CTC-gemeenschap jaarlijks samen te komen. Na het startschot aan de VU Amsterdam (2019) vindt het CTC-Symposium dit jaar in Leiden plaats (2020) en de komende jaren in Groningen (2021) en Nijmegen (2022). ‘Hiermee wordt aan een lang gekoesterde wens in de CTC-community voldaan’, aldus voorzitter Matthias Bickelhaupt. ‘Bij het kick-off­symposium ging het erom deze wens in daden om te zetten en de grote en diverse CTC-community te activeren en meer zichtbaarheid te geven.’

Jaarlijks zal er ten minste één internationale spreker zijn. Vorig jaar was dat professor Paul Geerlings uit België en dit jaar is dat professor Jörg Behler uit Duitsland. Bickelhaupt vertelt: ‘We zoeken bewust aansluiting met de theoretische gemeenschappen van onze buurlanden en andere Europese landen met verenigingen die lid zijn van de European Chemical Society (EuChemS).’

Verder krijgt een aantal groepsleiders uit Nederland de mogelijkheid hun werk te presenteren, maar de kern van het CTC-Symposium bestaat uit lezingen van promovendi en postdocs. Zij kunnen zich aanmelden voor de parallelsessies om te spreken in de middag. Daarnaast is voor promovendi de mogelijkheid om hun werk als poster te presenteren en mee te dingen naar de jaarlijkse CTC-posterprijs. Ook dit jaar bevat het programma vele interessante bijdragen, waardoor we wederom een hoge opkomst en levendige discussies in een aangename sfeer verwachten.

Zie voor meer informatie de KNCV-website - Célia Fonseca Guerra, secretaris CTC
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!