Verenigingen

Doe mee aan Imagination at Work

C3 | dinsdag 19 januari 2021

Scholieren helpen mee met actueel onderzoek.

‘Eerst wilde ik bouwkunde gaan studeren, maar nu ga ik voor scheikunde en forensisch onderzoek’, vertelt Janita van het GSG Leo Vroman uit Gouda. Samen met klasgenoten Puck en Meijs deed ze mee aan onze profielwerkstukwedstrijd Imagination at Work waarin scholierenteams, onder begeleiding van experts, meewerken aan innovatief onderzoek.

De kennismaking met het werkveld stimuleert leerlingen om na te denken over mogelijke opleidingen die ze na de middelbare school kunnen doen. Het uiteindelijke doel is dat de juiste student op de juiste plek komt.

Duurzame verf

Binnen de wedstrijd werken scholieren mee aan actueel onderzoek rondom duurzaamheid, energie of klimaat. Puck, Meijs en Janita ontwikkelden zelf duurzame verf door hergebruik van oude verfresten. Het onderzoek gebeurde onder begeleiding van Astrid Wijnbergen en Quido Kuiper van Koninklijke Van Wijhe Verf en Marloes van Gurp van Wydo.

Wil jij als expert meewerken aan Imagination at Work en een groepje scholieren begeleiden bij het vraagstuk dat ze formuleren rondom jouw onderzoek? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@c3.nl en we nemen graag contact met je op. 

Op de foto van links naar rechts: Meijs, Janita en Puck.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!