Verenigingen

Doe mee met de posterwedstrijd

KNCV | maandag 6 februari 2017

Er komen twee kansen aan om je talent voor posters maken te bekronen.

Altijd al je onderzoek willen presenteren aan andere studenten, professoren en bedrijven? En ben je goed in het maken van posters? Dan heb je nu de kans om mooie prijzen te winnen, dus schrijf je in voor de Jong KNCV-posterwedstrijd of de DAS-posterwedstrijd.

Jong KNCV Posterwedstrijd

De Jong KNCV-posterwedstrijd is bedoeld voor universitaire studenten. Alle posters worden tentoongesteld op het PAC-symposium op donderdag 2 maart in Utrecht, waar de deelnemers hun poster presenteren aan een vakjury en de geïnteresseerde aanwezige symposiumbezoekers. Alle scheikunde-, chemische technologie- en life science-studenten in Nederland kunnen zich hiervoor inschrijven. 

Aan het eind van de dag wordt bekend gemaakt wie de beste poster pitch heeft verzorgd. Als de vakjury jouw poster het beste vindt, win je de hoofdprijs van 500 euro. De nummers twee en drie winnen respectievelijk 250 en 150 euro.

Daarnaast kunnen symposiumbezoekers tijdens de lunch stemmen op hun favoriete foto en de winnaar van de publieksprijs neemt 100 euro mee naar huis. Genoeg reden dus om een mooie poster te maken.

Schrijf je nu in via de website van Jong KNCV.

DAS Posterwedstrijd

Op donderdag 23 maart verzorgt de KNCV in samenwerking met stichting DAS een posterwedstrijd voor hbo-studenten die bezig zijn met een (onderzoeks)stage, of deze net hebben afgerond. Er zijn twee prijzen te winnen: de publieksprijs, waarbij de bezoekers van de DAS-conferentie stemmen op de beste poster, en de juryprijs, uitgereikt door een jury samengesteld door de KNCV. Twee keer kans op geldprijzen dus.
Inschrijven kan via de website van stichting DAS.  


Workshop ‘Hoe verbeter ik mijn poster?’

Veel studenten hebben nog niet zo veel ervaring met het maken van posters, dus wil de KNCV Academy jullie een handje helpen. Op woensdag 15 februari organiseren we een workshop 'Hoe verbeter ik mijn wetenschappelijke poster?' in het Coachhuis Utrecht. Tijdens de drie uur durende workshop leer je waar je op moet letten als je een poster maakt en hoe je kiest wat je op je poster zet. We beginnen om 17:30 uur en er worden broodjes geserveerd. Als KNCV studentlid kost de workshop slechts 5 euro, dus meld je nu aan op www.kncv.nl/academy.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!