Verenigingen

Doe mee met de posterwedstrijd

KNCV | vrijdag 15 februari 2019

De KNCV organiseert meerdere posterwedstrijden voor studenten.

Heb jij een mooi onderzoek uitgevoerd dat je graag met de wereld wilt delen? En kun je een goede poster maken waarop je al je resultaten overzichtelijk weergeeft? Schrijf je dan nu in voor de Jong KNCV Posterwedstrijd of de Applied Science Poster Competition en win mooie prijzen!

Jong KNCV Posterwedstrijd

De Jong KNCV posterwedstrijd is bedoeld voor universitaire studenten. Alle posters zijn te bezichtigen op het PAC-symposium op donderdag 7 maart in Amsterdam, waar de deelnemers hun poster presenteren aan een vakjury en de geïnteresseerde aanwezige symposiumbezoekers. Alle scheikunde-, life sciences-, en chemische technologie-studenten in Nederland kunnen zich hiervoor inschrijven.

Aan het eind van de dag maken we bekend wie de beste poster pitch heeft verzorgd. Als de vakjury jouw poster het best vindt, win je de hoofdprijs van € 500! De nummers twee en drie winnen respectievelijk € 250 en € 150. Daarnaast kunnen symposiumbezoekers tijdens de lunch stemmen op hun favoriete poster en de winnaar van die publieksprijs neemt ook nog eens € 100 mee naar huis. Genoeg reden dus om een mooie poster te maken!

Applied Science Poster Competition

Op donderdag 21 maart verzorgt de KNCV in samenwerking met NIBI en stichting DAS de Applied Science Poster Competition voor hbo-studenten die bezig zijn met een (onderzoeks)stage, of die net hebben afgerond. Deze wedstrijd vindt plaats tijdens het jaarlijkse DAS-symposium in Utrecht, waar docenten, lectoren, onderzoekers, studenten en nog veel meer mensen uit het hbo-werkveld samen­­komen.

Een jury bepaalt wie de drie beste posters hebben gemaakt, en en deze winnaars gaat naar huis met € 500, € 250 en € 150. Ook maak je als deelnemer nog kans op de publieksprijs van € 100, die de bezoekers van het symposium bepalen. Je hebt dus meerdere kans op geldprijzen!

Schrijf je nu in voor de KNCV Posterwedstrijd of de DAS Posterwedstrijd!

 


 

Tips voor een goede poster

Veel studenten hebben nog weinig ervaring met posters maken, dus wil KNCV Academy jullie een handje helpen. Op woensdag 20 februari geven we de workshop ‘Hoe verbeter ik mijn wetenschappelijke poster?’ in het Coachhuis Nieuwegracht in Utrecht. Tijdens de drie uur durende workshop leer je waarop je moet letten als je een poster maakt en hoe je kiest wat je op je poster zet. We beginnen om 15.30 uur en we serveren broodjes. Meld je nu aan!

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!