Verenigingen

Dr. Bert L. Schram prijs

NVBMB | vrijdag 26 januari 2018

NVBMB reikt prijzen uit aan twee jonge wetenschappers.

Tijdens de NWO-CHAINS bijeenkomst in december 2017 in Veldhoven ontvingen twee jonge wetenschappers de NVBMB-Dr. Bert L. Schram prijzen, vanwege hun lezingen op het gebied van de biochemie en moleculaire biologie.

De twee winnaars zijn Alice Bolner van het Knipscheer lab, Hubrecht Instituut, en Ahmed Soliman van het Kortholt lab, Rijksuniversiteit Groningen.

De titel van Bolners lezing was ‘Endogenous DNA interstrand crosslinks are repaired via the Fanconi anemia pathway and a newly identified pathway.’ De titel van Solimans lezing was ‘Disruption of LRRK2 dimerization as a novel therapeutic approach against Parkinson’s Disease.’

Beide winnaars ontvingen € 500, mogelijk gemaakt door de ESCOM Science Foundation.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!