Verenigingen

Elementen vangen met je mobiel

KNCV | woensdag 10 april 2019

KNCV en gemeente Oss lanceren een app met een chemisch spel.

Op 15 april introduceert de gemeente Oss in samenwerking met de KNCV het spel ResourCity in het centrum van Oss. Het spel laat zich nog het best vergelijken met Pokémon Go, maar dan voor chemische elementen. Momenteel is het enkel nog te spelen op een aantal plaatsen in België.

Spelend leren

Met ResourCity ga je op ontdekking in het centrum van Oss en vang je elementen uit het periodiek systeem. De vijftien verschillende elementen kun je vinden bij gebouwen, pleinen, standbeelden en nog veel meer. Hoe schaarser het element in de echte wereld, hoe moeilijker je het zult vinden. Door het spel te spelen, komen er nieuwe elementen vrij. De verzamelde elementen combineren op verschillende manieren tot badges, zoals de H2O-badge. Over alle elementen en badges ontvang je weetjes. Ontdek spelenderwijs de stad en de scheikundige wereld!

Dit project voert de KNCV uit in het kader van het Inter­nationale Jaar van het Perio­diek Systeem, waarvoor internationaal talloze activiteiten plaatsvinden. De KNCV besteedt hier ook op verschillende manier ook aandacht aan. Naast ResourCity verspreiden wij posters van het periodiek systeem der schaarste van natuurlijke elementen die je kunt bestellen via www.kncv.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!