Verenigingen

Fluitend naar je werk blijven gaan

KNCV | maandag 23 mei 2016

Deelnemers enthousiast over eerste KNCV Academy workshop

‘Na afloop van de interactieve, sprankelende en goed georganiseerde workshop kreeg  ik nog een beter beeld van mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook zie ik nu hoe belangrijk het is om je te richten op wat je echt wilt en wat je gelukkig maakt in je baan’, stelt een van de deelnemers aan de workshop Hoe zorg ik dat ik fluitend naar mijn werk blijf gaan van de KNCV Academy die 7 april voor de eerste keer plaatsvond.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan snel. Het is belangrijk dat werknemers zich continu blijven bijscholen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. De KNCV startte daarom met de KNCV Academy om leden meer te bieden dan alleen kennis op het vakgebied. KNCV-directeur Jan-Willem Toering legt uit dat de KNCV met de Academy een bijdrage wil leveren aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de leden. ‘De Academy biedt een breed aanbod van trainingen, cursussen en workshops voor en door professionals in de chemie, life sciences en procestechnologie. Deelnemers aan de praktijkgerichte workshops en trainingen kunnen het geleerde direct in hun baan  toepassen.’

Nieuwe inzichten

De evaluatie van de workshop leert dat de deelnemers, opvallend genoeg alleen vrouwen, veel nieuwe inzichten opdeden. ‘Zo besef ik nu dat ook anderen worstelen om de juiste carrièrekeuzes te maken’, laat een van de deelnemers weten. ‘Ik heb meer inzicht in waar ik nu sta en waar ik naartoe wil’, meldt een ander. ‘Ook is het uit­stekend om je netwerk te  verbreden.’
De deelnemers waarderen de workshop gemiddeld met een dikke acht. Vooral de brainstormsessie Wat wil ik gooide bij alle deelnemers hoge ogen door de concrete tips voor een succesvolle loopbaan met een goede balans tussen werk en privé.

Breed cursusaanbod

Jan-Willem Toering is blij met de enthousiaste reacties op de workshop. ‘Het onderstreept voor mij dat de KNCV met de oprichting van de Academy een goede keuze heeft gemaakt. Het cursusaanbod is volop in ontwikkeling en voorziet in een duidelijke behoefte. De eerste workshop, georganiseerd door carrièrecoaches Elise Goosens en Marese Donkers, was dan ook in korte tijd volgeboekt, maar op onze site zijn nog plaatsen vrij voor de andere workshops en trainingen die binnenkort van start gaan.’ 

www.kncv.nl/carriere/kncv-academie

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!