Verenigingen

Frank Sekeris nieuwe aanvulling KNCV-team

KNCV | maandag 6 februari 2017

Sinds 9 januari werkt Frank Sekeris voor de KNCV. Hij vervangt Tjeerd van Dijk.

Frank Sekeris wordt verantwoordelijk voor de communicatie met de studieverenigingen en de organisatie van verschillende evenementen, waaronder de Avond van de Chemie.

Sekeris introduceert zichzelf: 'Na afronding van mijn bachelor biologie en master wetenschapscommunicatie aan Universiteit Utrecht ging ik eind 2015 aan de slag als projectleider van Stichting Imagine Life Sciences. Imagine organiseert een jaarlijkse profielwerkstukkencompetitie, waarbij leerlingen een technologie omschrijven tot een businessplan voor een ontwikkelingsland.

Van jongs af aan interesseer ik mij voor de natuur en biologie. De studie biologie was daarom een logische keuze. Ik denk dat de life sciences en wetenschap in het algemeen een belangrijke sleutel zijn in het oplossen van de grote uitdagingen waar we voor staan, zoals een groeiende wereldbevolking en vergrijzing. Een probleem hierbij is echter dat juist die wetenschap vaak onbekend en onbemind is bij het grote publiek. Helder en duidelijk communiceren over de wetenschap en complexe materie begrijpelijk uitleggen, is dus belangrijk. Daar wil ik graag een rol in spelen, het echte labwerk laat ik liever aan anderen over. Binnen de KNCV kan ik deze rol invulling geven.

Naast junior projectleider van de KNCV, ben ik sinds april 2016 bestuurslid van de Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) en rond ik momenteel de Imagine Scholierencompetitie 2016-2017 nog af. Naast mijn werk voetbal ik graag en is muziek een grote interesse, waarvoor ik graag concerten en festivals bezoek. Ook bezoek ik in mijn vrije tijd graag een terrasje.'

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!