Verenigingen

Gezocht: KNCV Carrièrecoaches

KNCV | maandag 27 november 2017

De KNCV is op zoek naar nieuwe, ervaren carrièrecoaches.

Ben jij een enthousiaste en ervaren consultant met roots in de chemie, en vind je het leuk om andere chemici te helpen bij de voortgang van hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, meld je dan aan als KNCV Carrière­coach.

Je hoeft geen twintig jaar werkervaring te hebben om anderen te kunnen helpen bij vraagstukken over hun carrière. Ook als je pas enkele jaren werkt, kun je van grote betekenis zijn voor studenten, die bijvoorbeeld twijfelen tussen een baan in het bedrijfsleven of in de wetenschap. 

Wat doet een KNCV Carrièrecoach?

  • De KNCV Carrièrecoaches helpen leden van de KNCV met vragen over hun carrière. KNCV-leden kunnen eenmalig een oriënterend gesprek aanvragen met een coach - hier zijn geen kosten aan verbonden. De KNCV verzorgt de koppeling van coaches met leden.
  • De KNCV Carrièrecoaches zijn regelmatig aanwezig op evenementen van de KNCV, voor carrière-advies, hulp bij cv’s opstellen, LinkedIn-workshops, enzovoort. Ze zijn vaak het gezicht van de KNCV naar de buitenwereld toe. Zo organiseert de KNCV een keer per jaar een Career Event voor masterstudenten, postdocs en promovendi, waar de carrièrecoaches een sleutelrol spelen.

We werken met een pool van circa twintig coaches, ieder met zijn eigen unieke ervaring en specialiteit. Op die manier kunnen we al onze aanvragen zo goed mogelijk op maat invullen, en kunnen we elkaar ook een beetje afwisselen bij de verschillende evenementen en aanvragen. Eens per jaar organiseert de KNCV een gezellige borrel met alle KNCV Carrièrecoaches om ervaringen uit te wisselen en bij te praten.

Sluit je aan

Kom je ons team KNCV Carrièrecoaches versterken? Stuur dan een mail naar Carolien Terlien, cterlien@kncv.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Meer informatie over de carrièrecoaches vind je op www.kncv.nl/coachgesprek

 

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!