Verenigingen

Goud voor Leiden

NBV | donderdag 9 mei 2019

Nederland valt wederom in de prijzen bij iGEM-competitie.

‘Onwerkelijk’, zo noemt het iGEM-team de prijs op de website van Universiteit Leiden. In Boston heeft het team dan ook compleet verdiend goud gewonnen voor Beste Model en Beste Therapeutische Project. In hun project ontwikkelden de studenten een bacterie die verkleurt onder stress, waardoor het mogelijk is om sneller nieuwe antibacteriële stoffen te ontdekken. Dit biedt mogelijkheden om bestaande medicijnen te versterken of compleet nieuwe medicijnen te maken. Ze noemen het project dan ook een leerzaam avontuur.

Losgelaten

Het meest hebben de teamleden geleerd van de zelfstandige manier waarop ze aan het project hebben gewerkt. In de iGEM-competitie worden studenten namelijk helemaal losgelaten, zodat ze zelf alle aspecten van hun project kunnen uitzoeken. En hier blijft het niet bij, het Leidse team wil namelijk de huidige lichting teams nog een tip meegeven: ‘Kies een actueel en belangrijk onderwerp dat het publiek gemakkelijk begrijpt. Hierdoor krijg je mensen sneller geïnteresseerd in het project, wat ten goede komt voor je crowdfunding!’

Vanwege de grote prestatie nodigt de Nederlandse Biotechnologie Vereniging het iGEM-team van Leiden van harte uit om de reis naar Boston met ons te delen op het podium tijdens de NBC-19.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!