Verenigingen

Grote belangstelling voor kick-off sectie CTC

KNCV | donderdag 9 mei 2019

Eerste activiteit sectie Computational & Theoretical Chemistry was een succes.

Het allereerste symposium van de jongste sectie van de KNCV is een feit. De sectie Computational & Theoretical Chemistry, afgekort CTC, hield op 26 maart haar eerste activiteit bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Een overweldigend aantal bezoekers uit dit vakgebied toonde interesse.

Tijdens de opening benadrukte sectievoorzitter prof. Matthias Bickelhaupt dat hij hoopt op een jaarlijkse terugkeer van het symposium. Het biedt namelijk vooral aan studenten en postdocs een goede gelegenheid om in contact te komen met collega’s uit het hele land. Het verbreedt hun horizon en hun netwerk.

De eerste van de tien sprekers was prof. Paul Geerlings, hij vertelde zeer inspirerend over ‘The linear response function in conceptual density functional theory’. Een groot deel van de sprekers gaf bij hun lezing aan dat het goed en belangrijk is dat dit soort bijeenkomsten plaatsvinden. Naast lezingen was er tijdens de pauzes en de lunch een recordaantal posters (meer dan vijftig!), wat een goede bijdrage was aan de dag.

CTC-posterprijs

Ter afsluiting reikte Stan van Gisbergen, ceo van sponsor SCM, de CTC-posterprijs uit aan Eva Meeus. De jury had een zware taak met alle diverse en hoogstaande posters, maar koos unaniem voor die van Eva met als titel ‘Computationally aided rational design of CQ-ligands’.

We hopen je volgend jaar te mogen verwelkomen bij de volgende editie, die we waarschijnlijk houden bij de Universiteit Leiden, om zo nog meer mogelijkheden te creëren om jonge wetenschappers te betrekken bij de CTC.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!