Verenigingen

Haal meer uit intellectuele eigendom

KNCV | maandag 20 februari 2017

Leer meer over de waarde van het intellectuele eigendom van je bedrijf tijdens de seminar van de KNCV-werkgroep Chemie & Maatschappij Groep en V.O. Patents & Trademarks.

Binnenkort organiseert de KNCV-werkgroep Chemie & Maatschappij Groep (CMG) samen met V.O. Patents & Trademarks een seminar over intellectuele eigendom (IE). De bijeenkomst is gericht op het midden- en kleinbedrijf, dat overweegt zijn intellectueel eigendom als strategisch instrument in te zetten, of het bedrijf dat meer rendement wil halen uit zijn octrooien. Hoe bepaal je bijvoorbeeld de waarde van IE, hoe maak je IE aantrekkelijker voor partners en investeerders, wat komt er kijken bij de aanvraag voor licenties of het opzetten van een consortium? Verschillende experts uit de (bio)chemie zullen hier hun licht op laten schijnen.

Waarde IE

Dirk Groenewegen, bestuurslid van CMG, zal de seminar voorzitten. ‘Er bestaan talloze cursussen en trainingen die bedrijven begeleiden bij het aanvragen van een octrooi. Maar vervolgens weten veel bedrijven niet goed wat je er - naast bescherming - nog meer mee kan doen.’ Grote bedrijven beschikken vaak over een eigen afdeling met specialisten op dit gebied. Maar dat geldt niet voor kleine en middelgrote bedrijven en startups. Voor deze groep organiseert CMG deze bijeenkomst. Groenewegen: ‘Samen met V.O. Patents & Trademarks willen we innovatieve bedrijven uitleggen hoe je nu precies de waarde van je IE bepaalt en hoe je dit het beste te gelde kan maken.’

Succesverhalen

Tijdens het seminar komen verschillende ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven aan het woord over de kunst van het overtuigen van investeerders, het licentiëren van IE of het vormen van een consortium. Ook komen er twee succesverhalen uit de praktijk aan bod, verteld vanuit het perspectief van een kennisinstituut en een MKB-bedrijf. De bijeenkomst eindigt met een diner en netwerkborrel. 

Het seminar over intellectuele eigendom is op 30 maart 2017. Meer informatie is te vinden op www.cmg.kncv.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!