Verenigingen

(Her)examen scheikunde

KNCV | donderdag 7 mei 2020

Door de maatregelen rondom het coronavirus gaan de centrale eindexamens dit jaar niet door. Normaal gesproken zijn dat spannende tijden, nu door omstandigheden een heel ongewone situatie.

Voor scheikunde stonden de examens gepland op 11 mei (havo) en 19 mei (vwo). Om toch een beetje in de eindexamensfeer te komen, nemen we u graag mee naar een paar oude examenvragen uit 2019. Kunt u het nog, deze vraagstukken
oplossen?

Examen HAVO

Examen VWO

De antwoorden vindt u op onze website kncv.nl/examen.

Hanneke Reinders

 

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!