Verenigingen

Interactie tussen glyco- en celbiologie

NVBMB | vrijdag 26 januari 2018

NVBMB-voorjaarssymposium in Amsterdam

Het NVBMB-voorjaarssymposium vindt plaats op vrijdag 6 april 2018 in De Brakke Grond in Amsterdam. Het wordt verzorgd door het glycobiologieplatform van de NVBMB, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Celbiologie (DSCB) en de Nederlandse Vereniging voor Microscopie (NVvM).

Centraal staat de interactie tussen glyco- en celbiologie met een focus op de rol van glycosylering bij ER-Golgi transportprocessen en de celmembraan.

Op de voorlopige sprekerslijst staan:

  • Denis Martinvalet (University of Geneva, UNIGE, Zwitserland)
  • David Stephens (University of Brighton, UK)
  • Maria Garcia-Parajo (ICFO, Barcelona)
  • Geert van den Bogaart (Nijmegen, UMCG
  • Friedrich Förster (Utrecht University, Utrecht)
  • Charles Barlowe (Geisel School of Medicine at Dartmouth, Hanover, NH)
  • Valerie Weaver (UCSF, CA)

De organisatie is in handen van Dirk Lefeber (Radboudumc) namens het NVBMB-Glycobiologieplatform, en Jaap van Buul (Sanquin Amsterdam) namens DSCB.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!