Verenigingen

KNCV fotocompetitie 2019

| donderdag 23 januari 2020

Eric Schuler (foto hierboven) is verkozen tot de winnaar van de KNCV fotocompetitie 2019.

Bezoekers van scheikundeconferentie CHAINS konden stemmen op hun favoriete foto. De chemische fotografen hadden ieder hun eigen interpretatie gegeven aan het thema ‘Periodic Table’. Hieronder zijn de andere foto’s uit de top 10 afgebeeld.

Crystal clear on a black beach, Saskia Goole 

Inkspreading by microcontactprinting with PDMS, Lieke Ginkel en Hannah Reijneveld 

Bakpoeder, Susanne Schoenmacker

Rood is de kleur van stront(ium), Sandra Engels

From the middle of the earth, Corne Schets 

Chrystal & Bubbles, Annemarie Pragt

Mine your chemistry, Anne-Déborah Nguindjel 

Periodicity in Lanthanum Calcium Manganite, Sanne Berg 

Periodically, I eat the table, Sven Askes

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!