Verenigingen

KNCV in het kort

Renée Moezelaar | vrijdag 26 januari 2018

Op de Algemene Ledenvergadering van 7 december is de KNCV-sectie Computationele en Theoretische Chemie officieel opgericht. Meer over deze sectie is te lezen op ctc.kncv.nl.

Elders in dit nummer kun je kennismaken met de eerste CTC-voorzitter, Matthias Bickelhaupt.

Bert Weckhuysen is per 1 januari 2018 aangesteld als universiteitshoogleraar katalyse, energie en duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht. Die titel is alleen weggelegd voor hoogleraren met een internationale en discipline-overstijgende visie. Gefeliciteerd met deze eer!

Gouden Medaille-winnaars Syuzanna Harutyunyan en Nathalie Katsonis hebben allebei een ERC Consolidator Grant binnengesleept. Met die subsidie kunnen ze hun mooie onderzoek voortzetten. Gefeliciteerd!

Zelf een nieuwtje voor de rubriek KNCV in het kort? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl!

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!