Verenigingen

KNCV in het kort, juli 2018

KNCV | vrijdag 29 juni 2018

Op dinsdag 4 juli vindt de KNCV Meet & Greet plaats in het Teylers Museum in Haarlem. Je kunt inspirerende lezingen volgen.

Daarnaast kronen wij de Ovale Zaal tot het eerste Nationaal Chemisch Erfgoed van Nederland. Aanmelden kan nog via Frans Koeman, fkoeman@kncv.nl.

Ewine van Dishoeck, hoogleraar moleculaire astrofysica aan de Universiteit Leiden, heeft de prestigieuze Kavliprijs in de categorie astrofysica gewonnen voor haar onderzoek naar hoe sterren en planeten zijn ontstaan. In september mag ze de gouden medaille en prijs van $ 1 miljoen ophalen in Oslo.

De Vidi-subsidies van NWO zijn weer uitgedeeld, en ook ditmaal zijn er een aantal chemici die met deze bijdrage hun onderzoek kunnen vervolgen: Shirin Faraji van de Rijksuniversiteit Groningen, Irene Groot van de Universiteit Leiden en Maarten Smulders van Wageningen University & Research.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!