Verenigingen

KNCV in het kort, november 2018

Renée Moezelaar | vrijdag 9 november 2018

Tijdens de Avond van de Chemie op 9 oktober heeft de KNCV een aantal scriptieprijzen uitgedeeld aan talentvolle studenten.

De Gouden Vlam (mbo) ging naar Margreet Heithuis, Pascalle van Eijck won de Gouden Spatel (hbo) en Michelle van der Helm ging met de Golden Master Award (wo) naar huis.

De Slimste Scheikundige van Nederland is Erik Meij, lerarenopleider scheikunde aan de Hogeschool Windesheim Zwolle. In de finale wist hij de vijf andere finalisten achter zich te laten.

Stefan Vuckovic, die op 14 november 2017 promoveerde in de groep van Paola Gori Giorgi aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft de Dick Stufkens Prijs 2018 gewonnen. Die prijs reikt de onderzoeksschool HRSMC elk jaar uit aan het beste proefschrift van het afgelopen collegejaar.

Zelf een nieuwtje voor de rubriek ‘KNCV in het kort’? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!