Verenigingen

KNCV in het kort, oktober 2018

Renée Moezelaar | vrijdag 12 oktober 2018

Tijdens de Avond van de Chemie zijn vier vooraanstaande chemici benoemd tot erelid van de KNCV vanwege hun belangrijke werk in het chemische werkveld en voor de vereniging

Deze eer ging naar Ewine van Dishoeck, hoog­leraar moleculaire astrofysica aan de Universiteit Leiden, David Reinhoudt, emeritus hoogleraar supramoleculaire chemie en technologie, Rietje van Dam-Mieras, emeritus hoogleraar duurzame ontwikkeling en onderwijsinnovatie, en Bert Meijer, hoogleraar organische chemie aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Ook werden twee zeer actieve leden benoemd tot Leden van Verdienste. Lene Hviid, global manager en bestuurslid bij Shell, en Tom Gribnau, voormalig R&D-directeur bij Organon, hebben zich altijd ingezet voor de KNCV en worden op deze manier onderscheiden voor hun grote betrokkenheid.

Zelf een nieuwtje voor de rubriek ‘KNCV in het kort’? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!