Verenigingen

KNCV in het kort, september 2018

Renée Moezelaar | vrijdag 21 september 2018

De Jong KNCV-fotocompetitie is weer geopend, deze keer met als thema ‘Molecules in Motion’. Dien je foto in en maak kans op € 500!

De tien beste foto’s stellen we in december tentoon op chemieconferentie CHAINS, waar de bezoekers mogen stemmen op hun favoriet. Dus heb jij een mooie chemiegerelateerde foto gemaakt? Ga dan voor 12 oktober naar jong.kncv.nl/fotocompetitie en doe mee!

Nobelprijswinnaar en KNCV-erelid Ben Feringa heeft op 26 augustus de allereerste Europese Gouden Medaille in ontvangst genomen tijdens het 7de EuChemS Chemistry Congress in Liverpool. Feringa ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Hermen Overkleeft.

Heb je al gestemd voor de Van Marumpenning? Alle KNCV-leden hebben onlangs per e-mail een link ontvangen en kunnen daarmee stemmen op een van de drie genomineerden: Jos van den Broek, Ernst Homburg of Marleen Kamperman. Stemmen kan nog tot 24 september.

 Zelf een nieuwtje voor de rubriek ‘KNCV in het kort’? Mail het naar rmoezelaar@kncv.nl

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!