Verenigingen

KNCV op CHAINS

Renée Moezelaar | maandag 27 november 2017

Ook de KNCV is weer van de partij op CHAINS, de grootste chemieconferentie van Nederland, die dit jaar plaatsvindt op 5, 6 en 7 december.

Tijdens CHAINS kun je de KNCV terugvinden in de Meierij-foyer. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen bij onze stand. Er zijn enkele ontmoetingsplekken aanwezig en ook houden we er de Jong KNCV Fotocompetitie.

De tien mooiste ingezonden foto’s gaan we tentoonstellen in onze stand, en bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete foto. Onder een van de stemmers verloten wij een KNCV-badhanddoek, dus kom vooral je stem uitbrengen.

KNCV Meet & Greet

Op woensdag 6 december vanaf 16:45 uur kan je nader kennismaken met het uitgebreide netwerk van de KNCV, tijdens de KNCV Meet & Greet. Leden van de KNCV-sectiebesturen zijn aanwezig om onder het genot van een hapje en een drankje meer te vertellen over hun sectie en hun activiteiten. Wil jij je netwerk verder uitbreiden en kennismaken met nieuwe vakgenoten? Kom dan naar de stand om te netwerken.

Gouden Medaille

Naast de activiteiten bij de stand, organiseert de KNCV ook enkele sessies en lezingen. Ook is er natuurlijk de uitreiking van de KNCV Gouden Medaille, dat is op woensdag 6 december. Nathalie Katsonis, hoogleraar bio-inspired and smart materials aan de Universiteit Twente, geeft die ochtend een lezing over het onderzoek waarvoor ze de prestigieuze prijs in ontvangst zal nemen: het ontwerpen van moleculaire machines geïnspireerd op biologische processen.

Workshops

Ook kun je tijdens CHAINS een van de KNCV Academy-workshops volgen. Sara Blanken, recruiter bij TMC, vertelt je hoe je het best een baan kunt vinden tijdens de workshop How do I find a job? Tijdens die interactieve workshop krijg je praktische tips om via je netwerk je droombaan te vinden en leer je hoe je jezelf het best kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Kom op woensdag 6 december tussen 17:25 en 17:55 uur naar deze workshop.

Op hetzelfde moment organiseert de KNCV Academy samen met Wiley de workshop Opening the Editors’ Black Box: Insider Tips for Successful Submissions. Medewerkers van uitgeverij Wiley geven de deelnemers inzicht in het proces dat ze doorlopen als ze een manuscript van een onderzoeker binnenkrijgen. Ook geven ze praktische tips om je te helpen met het schrijven van een artikel: hoe vergroot je de kans dat je artikel door de peer review heenkomt?

Algemene ledenvergadering

Tot slot vindt op donderdag 7 december de Algemene Ledenvergadering van de KNCV plaats. We starten om 13:00 uur in zaal 8, de stukken kun je vinden via de website: www.kncv.nl/alv.

Genoeg te doen dus op CHAINS, zowel bij de KNCV-stand als daarbuiten. We zien je graag bij onze stand. 

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!