Verenigingen

KNCV op CHAINS

| dinsdag 29 oktober 2019

De KNCV organiseert verschillende activiteiten tijdens CHAINS.

Het grootste chemiecongres van Nederland, CHAINS, vindt dit jaar op 10 en 11 december plaats in Veldhoven. Ook de KNCV is weer van de partij. We hebben een lounge met diverse activiteiten, daarbuiten zijn we ook actief.

Op de vooravond van CHAINS is de KNCV al present. Jenny Hasenack en Marloes ten Kate geven maandagavond een workshop ‘Communicating your research’, gericht op PhD-studenten. Dinsdag reiken we traditioneel de KNCV Gouden Medaille uit. Dit jaar is deze prestigieuze prijs voor Ilja Voets, hoogleraar self-organizing soft matter aan de TU Eindhoven. Zij geeft na de uitreiking een lezing over haar onderzoek.

Op dinsdag is ook een focussessie van de Chemie & Maatschappij Groep. Hierin vertellen drie sprekers uit eigen ervaring welke valkuilen je kunt tegenkomen als je een bedrijf start. Verder vindt op woensdag de Algemene Ledenvergadering plaats.

Pubquiz

Inmiddels ook een traditie is de KNCV Pubquiz op dinsdagavond. We gaan hier op zoek naar de slimste scheikundige van CHAINS 2019. Inschrijven kan in de KNCV-lounge, in teams van maximaal vijf personen. Verder hebben we doorlopende activiteiten in de KNCV-lounge. Hier vind je de jaarlijkse fotocompetitie. Stem op jouw favoriete foto en maak kans op het felbegeerde KNCV-strandlaken.

In het kader van het Jaar van het Periodiek Systeem kun je proberen om het periodiek systeem zo snel mogelijk te completeren. Ben jij sneller dan het wereldrecord? Daarnaast kun je een selfie maken met je lievelingselement.

Kortom, we begroeten je graag bij een van onze activiteiten.

Frans Koeman

Overzicht KNCV op CHAINS

  • KNCV Masterclass Communicating your research

Maandag, 19.00-21.30 uur

  • KNCV Gouden Medaille uitreiking en lezing (Ilja Voets)

Dinsdag, 11.00-11.30 uur, Beneluxzaal

  • Focussessie door de Chemie & Maatschappij Groep

Dinsdag, 11.45-13.05 uur

  • KNCV Pubquiz

Dinsdag, 21.45 uur, Baroniezaal

  • Focussessies van de SOC en NPT

Woensdag, 10.20-11.40 uur

  • Algemene Ledenvergadering

Woensdag, 12.30-13.30 uur, zaal 8

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!