Verenigingen

KNCV op CHAINS

Renée Moezelaar | vrijdag 9 november 2018

Op 3, 4 en 5 december is het weer tijd voor CHAINS, de grootste chemieconferentie van Neder­land. De KNCV is weer van de partij en organiseert van alles in de KNCV-stand en daarbuiten.

Buiten de KNCV-stand is een van de hoogtepunten elk jaar de uitreiking van de KNCV Gouden Medaille. Dit jaar gaat die prestigieuze prijs voor chemici onder de veertig naar Pascal Jonkheijm, hoogleraar organische chemie aan de Universiteit van Twente. Na de uitreiking op dinsdag toont Jonkheijm ons een inkijkje in zijn onderzoek met een lezing. Daarnaast bieden verschillende secties van de KNCV focus­sessies en geeft de Chemie & Maatschappij Groep een workshop. Op woensdag vindt de Algemene Leden Vergadering plaats.

Pubquiz

Voor het avondprogramma op zowel maandag als dinsdag is er dit jaar de Slimste Scheikundige CHAINS-editie. Tijdens die spannende pub­quiz gaan we op zoek naar de Slimste Scheikundige van CHAINS 2018. Inschrijven kan bij de KNCV-stand, in teams van maximaal vijf personen.

Ook bij de KNCV-stand is genoeg te beleven. Zo is er dinsdagmiddag SneakPeeks, speciaal voor iedereen die een carrière buiten de academische wereld overweegt. Maak onder het genot van een hapje kennis met verschillende chemici met uiteenlopende banen, zoals octrooigemachtigde of forensisch expert, en laat je inspireren!

In de KNCV-stand vind je ook weer de jaarlijkse fotocompetitie. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete foto en daarmee zelf ook kans maken op een KNCV periodiek systeem badlaken. Ook luiden wij het Internationale Jaar van het Periodiek Systeem toepasselijk in met een mooie opstelling. Tot slot onthullen we ons nieuwe project ‘Eye-openers’. Met dit project willen we veelbelovende jonge wetenschappers voor het voetlicht brengen, en ze in één minuut laten vertellen hoe leuk en inspirerend hun onderzoek is. Wil jij dit ook? We zijn nog op zoek naar talenten!

We begroeten je graag bij een van onze activiteiten! 

Programma KNCV op CHAINS

  • KNCV ‘De Slimste Scheikundige’ – CHAINS-editie

Maandag en dinsdag, 21.30 uur, Baroniezaal

  • Focussessies van secties Farmacochemie en Massaspectrometrie

Maandag, 1 5.30-16.50 uur

  • KNCV Gouden Medaille uitreiking en lezing door Pascal Jonkheijm

Dinsdag, 10.50-11.20 uur, Beneluxzaal

  • Focussessies van de secties Onderwijs en Chemie Historische Groep

Dinsdag, 13.35-14.55 uur

  • Code of Conduct-workshop door de Chemie & Maatschappij Groep

Dinsdag, 15.25-16.55 uur

  • SneakPeeks

Dinsdag, 15.25-16.55 uur, KNCV-stand

  • Focussessie van de sectie Computationele en Theoretische Chemie

Woensdag, 11.00-12.20 uur

  • Algemene Leden Vergadering

Woensdag, 12.30-14.30 uur, zaal 8

  • Eye-openers

Doorlopend, KNCV-stand

  • Jong KNCV Fotocompetitie

Doorlopend, KNCV-stand

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!