Verenigingen

KNCV-team versterkt

KNCV | maandag 18 juli 2016

Aan de slag als junior projectleider.

‘Mijn naam is Renée Moezelaar. Sinds een paar weken werk ik als junior projectleider op het KNCV-bureau. Dat betekent dat ik meewerk aan de organisatie van allerlei evenementen, zoals de Avond van de Chemie en de pubquiz. Daarnaast ga ik de media beter informeren over scheikundige onderwerpen. Er sluipen nog wel eens foutjes in de chemieberichtgeving en ik ben ervan overtuigd dat de KNCV een belangrijke rol kan spelen in het aanleveren van betrouwbare en onafhankelijke informatie.
Ik vind het belangrijk dat iedereen een goed beeld heeft van wat scheikunde nu eigenlijk is. Daarom volgde ik na mijn bachelor scheikunde de master communicatie in de bètawetenschappen. Een jaar geleden ben ik afgestudeerd en toen ging ik meteen aan de slag als freelance wetenschapsjournalist. Ik schrijf over chemische onderwerpen voor onder andere C2W en KIJK. In mijn stukken probeer ik duidelijk te maken dat chemie niet eng, maar juist leuk is!
Naast schrijven houd ik van spelletjes spelen met vrienden en – als het even kan – concerten of festivals bezoeken. Maar ik blijf af en toe ook lekker op de bank zitten met een goede film of een leuke serie.’

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!