Verenigingen

Kom naar CHAINS 2019 en vier de chemie!

KNCV | donderdag 10 oktober 2019

Het is dit jaar de uitgelezen kans om jouw match te vinden op CHAINS. Dankzij een gemixt programma twee dagen lang ontdek je de chemie in de breedste zin van het woord. Katja Loos, voorzitter van de programmacommissie en Stephanie Holst, projectleider, vertellen waarom jij er bij moet zijn.

De organisatoren doen er weer alles aan om jou blij en vol nieuwe kennis en inspiratie naar huis te laten gaan. Katja Loos werd dit jaar gevraagd als voorzitter van de programmacommissie. ‘Ik vind het een hele eer! Ik wil er samen met de programmacommissie echt een groot succes van maken.’ Wat vindt Katja zo leuk aan CHAINS? ‘Zowel belangrijke personen voor de chemie als ook aio’s en postdocs krijgen de kans om een lezing te geven. Zij zijn enorm trots op hun werk en vertellen er vol enthousiasme over. Op buitenlandse congressen proberen ze dit ook, maar krijgen toch vaak belangrijke personen de voorkeur.’

Voor iedereen

Projectleider Stephanie Holst zorgt samen met haar team vanuit NWO dat alles soepel verloopt. ‘CHAINS is het grootste chemiecongres in Nederland waar alles samenkomt. Je kunt hier kennis uitwisselen, de laatste innovaties checken en nieuwe mensen ontmoeten. Er is voor ieder wat wils.’

Mix…

Het thema dit jaar is Mix & Match. Mixen doet Katja denken aan het stereotype beeld dat mensen van chemie hebben. ‘Mijn oma zou zeggen: je gooit iets bij elkaar, dat ontploft en dan krijg je een professor met wilde haren. Maar chemie is natuurlijk veel meer.’ Voorgaande jaren had elke discipline zijn ‘eigen dag’. Dit jaar komt alles samen in twee dagen. ‘Dat levert een bijzondere mix op, maar biedt de unieke kans je horizon te verbreden’, aldus Stephanie.

…& Match

Vind jouw match op CHAINS 2019! Dé ontmoetingsplek is de centrale hal. ‘Hier ontmoet je jonge talenten, studenten, professoren, industrie, overheid... Iedereen die iets met chemie heeft is erbij. Wie weet vind je onverwachte samenwerkingen, of oplossingen in aanverwante vakgebieden.’

Haal het meeste uit jouw bezoek

Stephanie: ‘Kom open minded en probeer zoveel mogelijk mee te maken. Katja voegt toe: ‘Wil je tijdens CHAINS iemand ontmoeten? Spreek van tevoren af waar en wanneer, bijvoorbeeld in een pauze in de centrale hal. We verwachten ruim 1600 bezoekers en het zou zonde zijn als je je kans mist.’

Tekst: Milou Oomens | Doelgroep in beeld
Ben je erbij? Registreer je vóór 8 november op www.nwochains.nl
KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!