Verenigingen

Komende NBV-evenementen

Frank Sekeris | maandag 27 november 2017

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) brengt komende evenementen graag onder de aandacht van haar leden.

Aan het eind van dit jaar en begin 2018 vinden twee mooie evenementen plaats met betrekking tot de biotechnologie. 

Workshop CRISPR-Cas: revolutie of nieuwe tool voor industriële biotechnologie?

Datum: 30 november 2017

CRISPR-Cas is een techniek waarover veel wordt gesproken in de biotechwereld. Is het revolutionair, of simpelweg een extra tool voor genetische optimalisatie? En wat betekent die tool voor schimmels en gisten; twee veelgebruikte organismen in de industrie om bijvoorbeeld eiwitten en organische zuren te produceren. Op 30 november geeft de NBV een workshop om hier verder over te denken en om te praten over deze technologie. Twee experts geven een inleiding: Rene Verwaal van DSM en Jean-Marc Daran van de TU Delft. Daarna is er ruimte voor discussie met een panel waarin de sprekers, samen met hoogleraar Peter Punt (Universiteit Leiden/Dutch DNA Biotech). Universiteit Utrecht is gastheer voor deze workshop.

Aanmelden kan bij cornelis.mijnders@ddna-biotech.com. Het is gratis voor NBV-leden en voor studenten op vertoon van een studentenkaart. Niet leden betalen € 25. De inloop is vanaf 17:30 uur, met simpele, heerlijke Aziatische gerechtjes. De start is om 18:30 uur in het Kruytgebouw, Padualaan 8 in Utrecht. Voor meer informatie ga je naar de website: nbv.kncv.nl/activiteiten

Innovation for Health

Datum: 1 februari 2018

Begin 2018 vindt Innovation for Health plaats in WTC Rotterdam. Innovation for Health groeide in korte tijd uit tot een vooraanstaande conferentie, met meer dan achthonderd belangrijke sleutelfiguren en opinieleiders binnen de Nederlandse life sciences en health-sector.

Innovation for Health geeft een podium aan innovatieve projecten en producten uit de industrie en academie, gericht op preventie, diagnostiek en het zogenoemde cure & care. Daarmee brengt de conferentie de industrie, de onderzoekswereld, maatschappelijke organisaties en de overheid bij elkaar, met als doel de implementatie van zorginnovaties bevorderen. Een bezoek aan Innovation for Health brengt je de laatste trends in life sciences & health en levert je daarnaast ook inspiratie, contacten en veel nieuwe kansen voor samenwerking op.

NBV-leden genieten, vanwege de samenwerking van de NBV met Innovation for Health, € 50 korting op hun registratie met behulp van de vouchercode NBV180201. Ga voor meer informatie en registratie naar de website: www.innovationforhealth.eu  

Kijk op onze website nbv.kncv.nl/activiteiten om op de hoogte te blijven van bovenstaande activiteiten.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!