Verenigingen

Maak je gereed voor CHAINS 2020

KNCV | vrijdag 4 december 2020

Binnen een week, op 8 en 9 december, vindt CHAINS, het grootste jaarlijkse chemiecongres in Nederland, online plaats. Je kunt een inspirerend tweedaags congres verwachten.

CHAINS-host Pauline de Wilde (foto) leidt de twee dagen en neemt je mee in de wereld van de chemie. Het programma bestaat uit vier wetenschappelijke tracks, een mooie line-up van vijf plenaire sprekers en acht keynote-sprekers uit zowel binnen als buitenland, en focussessies georganiseerd door het veld.

Breed platform

Zoals elk jaar biedt CHAINS ook een platform voor junior wetenschappers met parallelsessies en posterpresentaties. De diverse prijsuitreikingen en bovenal voldoende mogelijkheden om te netwerken met andere deelnemers en sponsors maken CHAINS compleet.

Door de mogelijkheden voor interactie en wetenschappelijke uitwisseling te maximaliseren, blijft CHAINS bouwen aan de chemische gemeenschap, voor junior en senior wetenschappers in zowel de academische wereld als de industrie. Ben je er klaar voor om geïnspireerd te worden? We zien je graag online op 8 en 9 december!

Kijk voor meer informatie over CHAINS en het volledige programma op de CHAINS website, www.nwochains.nl.

Chains wordt georganiseerd door het NWO-domein ENW in samenwerking met de partners ChemistryNL en KNCV.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!