Verenigingen

Maak kennis met… Jenny Hasenack

KNCV | vrijdag 7 juni 2019

De nieuwe KNCV-medewerker Jenny Hasenack stelt zich voor.

Ik ben Jenny Hasenack en ik ben opgegroeid in Woerden. Daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd om bèta-gamma te gaan studeren. Dat is een interdisciplinaire studie waarin je in het eerste jaar verschillende exacte en sociale wetenschappen combineert. Daarna is het de bedoeling dat je een richting kiest. Dat is aan de ene kant gelukt, inmiddels leg ik de laatste hand aan mijn scriptie van de master scheikunde. Aan de andere kant probeer ik écht kiezen altijd zo veel mogelijk te vermijden. Daarom heb ik tijdens mijn studie minors in programmeren en consultancy gedaan en heb ik me verdiept in de wetenschapscommunicatie.

Link

Ondanks alle zijpaden ben ik toch steeds teruggekeerd naar de scheikunde. Wat ik daar zo leuk aan vind, is dat die wetenschap je handvatten geeft om zowel grote, filosofische als kleine, huishoudelijke vragen te beantwoorden. Voor mij is de scheikunde een link tussen het universele en het alledaagse. Hoe is het leven op aarde ontstaan? En hoe krijg ik die vlek uit mijn nieuwe over­-
hemd?

Dat ik bij de KNCV ben gaan werken, is achteraf geen verrassing. Al voor ik ook maar één tentamen van scheikunde had gedaan, won ik een wedstrijd van de KNCV waarin je een tekst moest schrijven met de elementen van het periodiek systeem. De prijs: een stuk of tien mokken met mijn tekst en het KNCV-logo, waar ik vervolgens de rest van mijn studietijd koffie uit heb gedronken. Waarschijnlijk ben ik dus al die jaren onbewust beïnvloed om deze baan te kiezen.

Podium

In mijn vrije tijd sta ik het liefst zo veel mogelijk op een podium. Ik doe aan stand-up comedy en improvisatietheater. Het gevoel vlak voor je opgaat, die combinatie van angst en plezier en dan de ontlading achteraf, dat vind ik fantastisch. Ik vind het erg leuk om theater en wetenschap te combineren, omdat ik denk dat het twee werelden zijn die veel van elkaar kunnen leren, maar nu nog weinig met elkaar in contact komen. Veel improvisatieacteurs missen bijvoorbeeld de focus en het geduld van wetenschappers. Aan de andere kant zouden onderzoekers denk ik kunnen leren van de ‘durven te falen’-mentaliteit die bij improvisatie hoog in het vaandel staat.

Ik kijk ernaar uit al die dingen te kunnen inzetten in mijn werk bij de KNCV.

Jenny Hasenack

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

Logo NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!