Verenigingen

NBV zoekt nieuwe bestuursleden

NBV | donderdag 11 maart 2021

Wil jij meehelpen het Nederlandse biotechnologienetwerk te versterken? Word je enthousiast van het organiseren van jaarlijks congres? Misschien is een functie in het bestuur van de Nederlandse Biotechnologie Vereniging dan iets voor jou.

Het bestuur van de Nederlandse Biotechnologie Vereniging bestaat uit acht leden. Deze zomer komen er verschillende posities vrij. Ruud Heshof, Freek Appels en Eric van de Zilver hebben zich de afgelopen vier jaar met veel toewijding ingezet voor de NBV, maar naderen het einde van hun bestuurstermijn. Deze zomer zullen zij hun portefeuilles overdragen.

Portefeuilles

De drie posities die beschikbaar komen zijn secretaris, bestuurslid activiteiten promovendi/studenten en bestuurslid sponsoring. In de rol van secretaris ben je het eerste contactpersoon van de vereniging met leden en externen, verzorg je de voorbereiding en verslaglegging van bestuursvergaderingen en de navolging van de actiepunten. Als bestuurslid activiteiten promovendi/studenten zet je je in voor de toekomstige biotechnologiegeneratie, organiseer je activiteiten binnen de werkgroep Young NBV, betrek je alle iGEM-teams bij het jaarlijks congres en organiseer je een evenement voor alle biotechgerelateerde studieverenigingen. Het bestuurslid met de portefeuille sponsoring onderhoudt de relaties met alle sponsoren en donateurs en het betrekt nieuwe contacten.

Behalve aan de bestuursvergaderingen dragen alle bestuursleden ook bij aan de organisatie van het jaarlijkse Nederlandse Biotechnologie Congres (NBC) en zijn ze contactpersoon voor de NBV-studiegroepen. Ben je hierin geïnteresseerd wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via nbv@kncv.nl.

KNCV

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NVBMB

Logo NBVME

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

NBV

NBV-logo_nieuw

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

 
Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!